Veelgestelde vragen

FAQ

Vind de antwoorden op uw vragen dankzij onze FAQ. Klik op de vraag van uw keuze om het bijbehorende antwoord te tonen.

Waar vind ik BSD-isolaties?

Brugstraat 13; 8904 Boezinge.
+32 (0)57 20 83 35
website@bsdisolaties.be

Wat isoleert BSD-isolaties

BSD-isolaties is gespecialiseerd dak en vloerisolaties. Onze ruime waaier van kwaliteits producten heeft voor ieder project de juiste isolatie.

Wat zijn de openingsuren van BSD-isolaties?

Maandag tot vrijdag van 8 tot 17u.

Woensdag- en vrijdagnamiddag werken wij achter gesloten deuren en zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Stuur ons zeker een mailtje 

In welke regio's werkt BSD-isolaties?

BSD-isolaties werkt vooral op werven in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Op verzoek komt het team van BSD-isolaties ook naar uw project(en).

Wie kan bij BSD-isolaties terecht?

BSD-isolaties is de partner van zowel aannemers, architecten, bouwbedrijven, particulieren, kortom: van iedereen die op zoek is naar goede isolerende oplossingen.

Wat is de isolatiechape?

Isolatiechape is een term die gebruikt wordt voor isolatiebeton. Die wordt gemaakt door luchtbelletjes of licht isolatie parels te mengen met cement. Zo bekomt men een lichte beton. BSD-isolaties maakt beide. Hierdoor kunnen we voor ieder toepassing het juiste product aanbieden.

Wanneer kan schuimbeton gebruikt worden als uitvullingslaag?

Schuimbeton is een veelzijdig product dat kan gebruikt worden voor veel verschillende toepassingen. Ook als uitvullingslaag op bv. verdiepingen. zelfs grote diktes kunnen hiermee goedkoop uitgevuld worden.

Wat is de beste vloerisolatie?

Polyurethaan of purschuim heeft de beste isolatiewaarde, maar is daarvoor niet altijd de beste oplossing.

Tegenwoordig beschikken we over isolatiebeton met goede isolatiewaarden die indien nodig, in combinatie met isolatieplaten kan gebruikt worden.

Ieder project is anders. De beschikbare ruimte is hier de belangrijkste factor. 

Wij bekijken graag samen met u, welke toepassing er voor uw project de beste oplossing is.

Welke isolatie is het meest geschikt voor mijn dak te isoleren?

Thermoflow RF. Dit is een opencellig pur schuim op waterbasis. Ontworpen voor dakisolatie

Hoe kan ik mijn dak snel isoleren?

In een bewoonde woning wil je zo weinig mogelijk overlast. We isoleren door de isolatie rechtstreeks tussen de balken van het dak te spuiten. Dit gebeurt in een minimum van tijd (halve dag voor woning van ong 90 m²) en dit zonder overlast. We komen via een zolderraam binnen met de slang van de spuit installatie. Dezelfde dag kan u al profiteren van het comfortabel gevoel.

Vult BSD-isolaties ook holle ruimtes op?

Ja, het schuimbeton van BSD-isolaties is een goede oplossing om ruimtes zoals vides, kelders, ongebruikte zolderruimtes of mazouttanks op te vullen.

Welke gegevens heeft BSD-isolaties nodig om een accurate offerte op te stellen?

Naam
Adres
Telefoon
E-mail

Werfadres
Wat dient er geïsoleerd te worden : DAK / MUUR / VLOER / HELLINGSBETON
Soort Product
Oppervlakte
Dikte van de isolatie

Waar vind ik de bestekteksten van de producten van BSD-isolaties?

U wenst meer informatie, contacteer ons gerust via ons contact formulier of op 057 20 83 35 .

Verbouwingen, hoe pak ik dat aan?

Bij verbouwingen is het isoleren van het dak en de vloer heel belangrijk om aan de nieuwe normen te voldoen. Daarom is het belangrijk om vooraf de juiste producten te kiezen.

Om vloerisolatie te kunnen plaatsen zal eerst de oude vloer en de ondergrond moeten verwijderd worden. Zo onstaat er ruimte om een vloerplaat, isolatie, chape en de nieuwe vloer te kunnen plaatsen.

BSD-isolaties beschikt over een renovatiebeton dat de klassieke beton plaat en de vloerisolatie te vervangen. Het gaat hier over een sterke isolatiebeton

Dit heeft volgende voordelen:

  • 2 werken worden in één keer worden uitgevoerd en leveren u zeker 1 week tijdwinst
  • minder handenarbeid (beton invoeren met bakwagens word hier overbodig)
  • minder organisatie
  • gunstige prijs.

Benieuwd? Vraag meer uitleg hierover 057/20 83 35

Wat is de minimum dikte van een cement chape?

Hier zijn verschillende mogelijkheden

  • Wanneer de cementchape bovenop een isolatiechape wordt aangebracht, noemt men dat een zwevende chape. Dan moet de dikte van de chape minimum 6 cm zijn.
  • Wanneer er een vloerverwarmingspakket aangebracht wordt, is het raadzaam om de dikte van de chape te verhogen tot 7à 8 cm
  • Indien de chape direct op de bestaande beton plaat wordt geplaatst volstaat een dikte van 5 cm chape
  • U ziet dat voor iedere toepassing een andere dikte nodig is. Vraag ons raad en leg ons uit wat de specifieke vloeropbouw is. Bel ons. Wij helpen u graag verder. 

Cement chape of dekvloer

Ook voor cementchape of een dekvloer kan u uiteraard bij ons terecht

Deze chape wordt op de vloerisolatie geplaatst en vlak afgewerkt om er later tegels of parket op te kleven

Wat is het verschil tussen isolatiechape en traditionele dekvloer?

Isolatiechape biedt extra thermische en akoestische isolatie ten opzichte van een traditionele dekvloer, die voornamelijk wordt gebruikt voor het nivelleren en afwerken van de vloer. De isolatiechape is speciaal ontworpen om warmteverlies te voorkomen en geluid te dempen.

Kan ik isolatie zelf aanbrengen, of is het beter om een professional in te schakelen?

Hoewel sommige isolatiematerialen door de doe-het-zelver kunnen worden aangebracht, raden we aan om een professional in te schakelen voor optimale resultaten, vooral bij complexe isolatiewerken zoals het isoleren van daken, vloeren of muren. Onze vakmensen zorgen voor een snelle, efficiënte en veilige uitvoering.

Waarom is isolatie belangrijk voor mijn energieverbruik?

Goede isolatie helpt om warmte in de winter binnen en de koelte in de zomer buiten te houden, wat resulteert in minder energieverbruik voor verwarming en koeling. Dit verlaagt niet alleen je energiekosten, maar vermindert ook je ecologische voetafdruk.

Biedt BSD-Isolaties ook isolatieoplossingen voor nieuwbouwprojecten?

Ja, we bieden isolatieoplossingen voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten. Of je nu een woning bouwt of een commercieel gebouw, we kunnen je adviseren over de beste isolatiematerialen en technieken om te voldoen aan de moderne energiebesparingsnormen.

Wat zijn de voordelen van schuimbeton in vergelijking met andere isolatiematerialen?

Schuimbeton is lichtgewicht, heeft uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen, en is ideaal voor het opvullen van holle ruimtes of voor gebruik als een ondervloer. Het is ook goed bestand tegen vocht en heeft een lange levensduur.

Hoe kan ik mijn woning energiezuinig maken met isolatie?

Een combinatie van goede isolatie voor je muren, dak, vloeren en ramen zorgt voor een energiezuinige woning. Onze experts kunnen je adviseren over welke isolatiematerialen het beste werken voor jouw woning en hoe je de isolatie het beste kunt combineren om je energieverbruik te minimaliseren.

Hoe lang duurt het om mijn woning te isoleren?

De tijd die nodig is om je woning te isoleren hangt af van de grootte van het project en het type isolatie. Gemiddeld duurt een isolatieproject voor een woning tussen de 0.5 en 3 dagen. We geven je een tijdsinschatting na een inspectie van je woning.

Hoe weet ik of mijn huidige isolatie nog effectief is?

Als je merkt dat je energieverbruik omhoog gaat of je woning moeilijk op temperatuur blijft, kan dat een teken zijn dat je isolatie niet meer effectief is. Onze specialisten kunnen een inspectie uitvoeren om de staat van je huidige isolatie te beoordelen en aanbevelingen te doen voor verbeteringen.

Wat zijn de voordelen van isolatie voor mijn gezondheid?

Goede isolatie zorgt voor een stabielere binnentemperatuur, minder vochtproblemen, en een betere luchtkwaliteit. Dit kan helpen bij het voorkomen van schimmelgroei, het verbeteren van de luchtcirculatie en het verminderen van allergieën of ademhalingsproblemen.

Antwoord niet gevonden?

U wenst meer informatie? Contacteer ons gerust via ons contact formulier.

Contacteer ons

©2025 BSD-isolaties - Website by In2Red Webbureau